Lyfco Luft/luft-värmepumpar


Lyfco säljer luft/luft-värmepumpar som är enkla att installera på egen hand och som inte kräver certifierad kyltekniker. Enheten består endast av en innedel (monoblock), till skillnad från många andra system där det är både en inne- och en utedel.

Bakom varumärket Lyfco står den svenska e-handelsspecialisten Arc E-commerce AB som driver nätbutiken Outl1.se. Där kan du beställa någon av deras modeller av luft/luft-värmepumpar till i jämförelse låga priser mot många andra märken.

AICOOLAR

Aicoolar luft/luft-värmepump från Lyfco

Att installera en Aicoolar kan ge ett behagligare inomhusklimat både på vintern och sommaren. Det är en kombinerad värmepump och en AC. Du kan skapa svalka under sommaren eller en behaglig värme under vintern. Aicoolar styrs med en fjärrkontroll.

Pumpen kräver bara en inomhusenhet och ett par enkla genomföringar i väggen för rör och dräneringsslang. Eftersom den inte består av två delar behöver du inte anlita en kyltekniker till installationen, vilket gör det billigare för dig.

En viktig egenskap som återförsäljaren lyfter hos denna värmepump är dess låga ljudnivå. Inomhus är den nästan omärkbar, med en ljudnivå på bara 37 db(A). Det är viktigt att förstå att ljudnivån mäts på två sätt: ljudtrycksnivå, som uppfattas av örat i ett normalt rum, och ljudeffektnivå, som anges i energideklarationer.

Uppvärmningen har en kapacitet på 2450 W (8360 BTU) och COP-värdet ligger på 3,1. Du får alltså ut värmeenergi motsvarande 3,1 W för varje 1 W du stoppar in. Har du direktverkande el kan du enkelt räkna på vilken energibesparing du kan göra med pumpen.

AWZ-32AR

Den andra modellen som Lyfco har är AWZ-32AR och den funkar på samma sätt och installeras även den utan behov av kylteknikern.

AWZ-32AR luft/luft-värmepump och AC från Lyfco

Saker som skiljer denna modell från den billigare Aicoolar är effekten på både kylning och uppvärmning. Den har en kyleffekt på 3350 W anpassad för 50 m² och värmepumpen kan leverera 3770 W med ett COP-värde på 3,11.

I tillägg finns ett extra elvärmeelement som vid riktigt låga temperaturer kan spetsa värmeeffekten med 500W. Pumpen är helautomatiskt när du väl har ställt in önskad temperatur.

AWZ-32AR är även den väldigt tystgående och har en volym på låga 37 db(A) på insidan och utomhus vid utblåset (kylning) når den max 50 db(A).

Köldmedium i Lyfcos luft/luft-värmepumpar

Det köldmedium som används i Lyfcos luft/luft-värmepumpar är R410-a. Det har enligt GWP ett index på 2088, vilket alltså är så många gånger mer påverkande på global uppvärmning än vad koldioxid är.

Montera aldrig isär eller mixtra med din värmepump som innehåller såna här typer av köldmedium! Ta kontakt med fackutbildade montörer. Enheterna levereras som förfyllda luftvärmepumpar och har tätats för att vara ett hermetiskt slutet system.