Bra luftvärmepump till garage


I ett garage behöver du inte ha 20 grader. Det räcker oftast med att du försöker hålla något sånär varmt och absolut över fryspunkten. Har du till exempel en högtryckstvätt på vinterförvaring i garaget får den absolut inte utsättas för minusgrader. Ett sätt är att sätta in radiatorer (element) i garaget, men det går också att få relativt billiga luftvärmepumpar med låg energiförbrukning för uppvärmningen.

Underhållsvärme med liten luftvärmepump

För att en luftvärmepump i garaget ska löna sig måste den uppnå ett COP-värde på minst 1, d.v.s den ska leverera mer värmeenergi än vad det går åt för att driva den. Ju kallare det är utomhus, desto lägre COP-faktor kan pumpen uppnå. Det finns många små luftvärmepumpar som gott och väl klarar av att leverera tillräcklig underhållsvärme till garage, även vintertid i Sverige.

Värmepumpar med underhållsvärme för garage

Här följer ett antal olika luftvärmepumpar som lämpar sig för installation i ett garage.

Panasonic CZ25WKE

Panasonics luftvärmepump CZ25TKE har underhållsvärme

Panasonic CZ25WKE är en luftvärmepump anpassad för nordiskt klimat och klarar upp till 100 m². Den har funktioner som gör den utmärkt för garage eller fritidshus. Du kan ställa in den på underhållsvärme +8°C /+10°C och dessutom kan du fjärrstyra den från mobilen eller surfplattan.

Den har det nya miljövänliga köldmediet R32 och med sina Aerowings är den mycket tyst. CZ25WKE funkar ner till -25°C och den nya kompakta designen gör den utmärkt som alternativ på luftvärmepump i trånga, små utrymmen som garaget.

Återförsäljareca pris
ComputerSalg13 388 kr» Visa produktsida

Caeli C-20

Caeli C-20 luftvärmepump bra till garage

Den här luftvärmepumpen från Caeli VIND Scandinavia har ett SEER-värde på 6,3W och ett SCOP på 4,0. Det är förvånansvärt bra för att vara en av de billigaste värmepumparna. Den har en angiven arbetstemperatur från -15 grader upp till +30 och kan både kyla och värme garaget.

Återförsäljareca pris
ComputerSalg6 500 krProduktlänk

Komplettera med element i garaget

När det blir tillräckligt kallt så stannar luftvärmepumpar. Då är det viktigt att du har ett bra element som kan stödvärma så att inte temperaturen i garaget når under 0-gradigt.

Med andra ord kanske du måste komplettera med ett element i ditt garage även om du till största delen värmer med luftvärmepumpen. Du kan ha termostaten satt på +6 grader så kommer den bara att gå igång när det verkligen behövs.