Cooper & Hunter


Sedan 2003 har Cooper & Hunter (C&H) tillverkat och levererat värmepumpar som funkar bra i nordiskt klimat. Med över 3000 patent och 300 laboratorier är forskning och utveckling en viktig komponent i Cooper&Hunters framgång.

Serier av värmepumpar från Cooper & Hunter

I produktkatalogen från C&H finns lösningar för AC med kyla och/eller värme. Med inomhus- och utomhusdelar som matchas med varandra i ett Split System kan du bygga en komplett värmelösning för huset. Några serier som finns att köpa i Sverige och som passar nordiska klimatet är:

Arctic Inverter 09 och 12 med WiFi

Som namnet på modellserien avslöjar är Arctic Inverter från Cooper&Hunter speciellt framtagna för nordiskt (arktiskt) klimat. Den bygger på teknik från Daikin och kan fungera i ett temperaturintervall från -25°С till +48°С.

Modell 09 har en värmeeffekt på 4,2 kW vilket räcker för uppvärmning av max 70 m². Den större modellen som heter 12 har 4,5 kW effekt och klarar 90 m². Här är lite fler basfakta så du kan jämföra de olika modellerna av Arctic Inverters.

Arctic Inverter 09Arctic Inverter 12
Effekt4,2 kW4,5 kW
SEER6,87,0
SCOP5,15,1
KöldmediumR32R32
Kyler35 m²40 m²
Värmer70 m²90 m²
EnergiklassA+++A+++
Ljudnivå innedel22 dB(A) 22 dB(A)
Ljudnivå utomhusdel50 dB(A) 52 dB(A)
WiFiJaJa

Cooper & Hunter Supreme

En annan modellserie med luft-luft värmepumpar från C&H är Supreme. I den ingår 09 WP, 09 SC och 12 BL. I dessa pumpar finns inbyggd teknologi för luftrengöring och ljudnivån är ännu lägre.

Alla tre modeller har ett SCOP på 5.1 och ett SEER på 8.5. Det går att köra Supreme och Arctic på underhållsvärme, vilket ju är bra på värmepumpar för garage eller fritidshus som man kanske lämnar en längre period.

Guldfärgar värmepump Supreme, Cooper & Hunter
Guldfärgad inomhusdel för luftvärmepump

Många värmepumpar tillverkas bara i vitt och kan tyckas förstöra interiör och exteriör med ett tråkigt utseende. Kanske att Cooper&Hunter har en fördel för dig som vill ha en annan färg. Supreme-serien finns i svart, guld, silver och traditionell vit färg.