Panasonics värmepumpar


Panasonic har många värmepumpar både för energisystem baserad på luft/luft- och luft/vatten-pumpar.

Luft-luft värmepumpar från Panasonic

Eftersom Panasonic har så många olika varianter har vi plockat ut några modeller för att visa på skillnader i funktion och pris.

Flagship

Kom ut som nyhet från Panasonic inför 2012. Den har en sensor som kan läsa av solljus (Econavi) och styra värmeproduktionen utifrån det för maximal effektivitet och komfort. Solljussensorna kan även användas på sommaren för att styra luftkylning (air condition). Inbyggt finns också ett luftreningssystem som sägs kunna filtrera 99% av luftburna mögel, virus och bakterier. Som extra tillval har man skapat en app för smartphones så att man kan styra sin värmepump varifrån som helst bara man har tillgång till Internet.

Panasonic CE Inverter

I CE-serien finns billiga värmepumpar som snabbt kan bli en lönsam investering. CE9LKE är den absolut enklaste och billigaste modellen. Man kan få hela systemet för endast cirka 8.000 kr. Se fler i vår lista med billiga värmepumpar. OBS! Om du är ute efter en billig pump för garaget eller fritidshuset så var uppmärksam på att CE9LKE inte har funktionen ”underhållsvärme”. Då behöver du gå på NE9NKE eller Flagship HE9NKE.

Luft-vatten värmepump Aquarea

Om du har vattenburen värme i ditt hus så kan du köpa värmepumpen Aquarea från Panasonic. Med det systemet kan du få värme till huset och varmvatten via samma anläggning. Panasonic skriver att Aquarea ska kunna fungera ner till -20 grader. Behövs det tilläggsvärme så finns det en elpatron på 3 kW. Vill man kan man förstärka utomhusdelen genom att koppla in solpaneler.