Billiga luftvärmepumpar


Om du letar efter billiga luftvärmepumpar är det viktigt att du tänkt igenom varför du vill att den ska vara billig. Det allra flesta köper en luftvärmepump för att den ska ge billigare uppvärmning och på sikt kunna spara pengar.

Billig luftvärmepump

Om vi bara tittar på priset och bortser från andra aspekter av behov är det här några av de billigaste värmepumparna som finns att köpa.

Luft-luft värmepumpar

Panasonic CZ25WKE12 490 krZAVE
Lyfco AICOOLAR10 988 krOUTL1

Luft-vatten värmepump

Panasonic Aquarea J 5 kW52 590 kr

OBS! Det kan finnas billigare pumpar från de tillverkare/leverantörer som valt att inte ha officiella prislistor. Flera av tillverkarna har inga officiella priser på sina pumpar redovisade online. Du är tvungen att kontakta en installatör som då gör en kalkyl på ditt energibehov och därefter lämnar en offert.

Billig är inte lika med bästa värmepumpen

Som med så många andra produkter är det inte alltid som billig är bäst. Många av tillverkarna/leverantörerna av värmepumpar har inga officiella priser utan du är tvingad att gå via återförsäljare. Anledningen som de lyfter fram är att varje installation är unik och kräver anpassning till rådande omständigheter i just din bostad.

Men om du är duktig eller redan har en installatör tillgänglig och bara vill köpa in värmepumpen själv, så är det givetvis bra att leta efter vem som säljer just den pump du tänkt dig, billigast!