Mitsubishi värmepumpar


Den tillverkare som har flest modeller av luft-luft värmepumpar finns Mitsubishi. De har modeller både före montering i golvnivå, på vägg och i tak. Produktkatalogen innefattar även kanalanslutna modeller som kan gömmas i undertaket och luft-vatten värmepumpar för användning i villor.

Mitsubishis luft/luft värmepumpar

Den senaste modellen från Mitsubishi har fått namnet Kirigamine och betyder något i stil med ”En ås av dimma”. Kirigamine finns i två vita modeller och en svart, som ser ut som en tv- eller musikenhet faktiskt. Den svarta modellen har fått namnet Zen och Mitsubishi skriver att man inte ska bli förvånad om den blir ditt hems snyggaste inredningsdetalj.

Kirigamine FH25 VEHZ värmepump, Mitsubishi Electric
Mitsubishi Electric FH25 VEHZ, Kirigamine

Alla i Kirigamine-serien har Hyper-heating teknik, vilket innebär att den ska kunna leverera samma värmeeffekt med konstant nivå ändå ner till -15 grader. Blir det kallare än det avtar effekten, men värme kan levereras ända ner till -25 grader.

I See-sensor är en funktion som Kirigamine är utrustad med. Den sensorn ska kunna läsa av kalla områden i rummet och fördela värmen jämnt. Maskinerna har även ett Plasma Duo filter för att skapa ren och frisk luft.

Vill man ha en värmepump med underhållsvärme har Mitsubishi sin modell MSZ-GE. Den är lämplig att använda i t.ex fritidshus eller garage där man vill spara på värmen men inte tillåta att saker och ting fryser.

Golvstående värmepumpen MFZ-KA

Om ditt krav är att hålla väggen fri kan du snegla på Mitsubishis luft-luft värmepump MFZ-KA. Den kan nämligen stå direkt på golvet och ser ut som ett element. I modellen finns ett antiallergent enzymfilter, vars syfte är att förbättra luften genom att ansamla pollen, kvalster och damm. Kanske det gör att du slipper städa så ofta också!

Mitsubishis SLZ är en takmodell som lämpar sig väl för både hemmet och på kontor. Den ska installeras i ett tak och kräver tak med 2×2 tum och ett djup på 20,8 cm.

En utomhusenhet och flera inomhusdelar med Multi Split

Vårt behov av värme kan vara olika för olika rum. Vi kanske vill ha varmt och skönt i vardagsrummet, men svalt i sovrummet. Med Mitsubishis värmepump Multi Split kan man åstadkomma det genom att ha flera inomhusdelar inställda på olika värmegivning. Utomhusdelen jobbar på som vanligt men varje inomhusdel jobbar individuellt.

Luft-vatten värmepumpar från Mitsubishi

För dig som har vattenburen värme i huset har Mitsubishi också modeller för värmeutvinning ur luften överförd till vatten. Den serien av pumpar heter Ecodan och finns i flera olika storlekar och utföranden.

Pumpen tar energi från uteluften och överför energin till en kombitank inne i huset där vidare uppvärmning av vattnet kan göras.