Daikin värmepumpar


Daikin har en lång historia inom värmepumpar och luftkonditionering. Detta japanska märke satsar mycket på utveckling och forskning för att kunna vara ledande inom energiteknologi. Företaget levererar värmelösningar för både privat, kommersiell och industriellt bruk.

Daikin Altherma luft/vatten värmepump

Altherma är luft-vatten värmepumpen som hade överlägset bäst värmeeffekt vid kalla temperaturer, enligt Energimyndighetens test utfört i september 2011.

Pumpen gav 75% mer effekt vid -15 grader än närmsta konkurrent. Pumpen fortsätter att leverera värme ända ner till -25 grader. Det uppmätta COP-värdet för Altherma är 5.04.

Utbudet av luft-luft värmepumpar från Daikin hos ELON (240408)
Så var utbudet hos Elon 240408

Daikins luft-luft värmepumpar

Det finns många olika modeller i Dakins sortiment av luft-luft värmepumpar. Vi har kikat på ett par av dessa.

Nexura

Många värmepumpar kan vara ganska fula och svåra att få att smälta in i ett i övrigt väldesignat hem. Värmepumpen Nexura däremot har en stilren design och ser mer ut som ett element. Faktum är att den kan stråla ut värme precis som element gör och den placeras också i golvnivå. Daikin lämnar 5 års garanti på Nexura. Modellen finns att köpa med värmekapacitet för 100 m2 upp till 200 m2.

Pris: en Daikin Nexura FVXG35K (125 m2) på 5,0 kW kostar ca 21.000 kr

Emura

Daikins Emura-modell kan tillföra värme, kyla och avfukta luften. En väldigt komplett luftluftvärmepump som kan styras med 24 timmars program via en fjärrkontroll och veckoschema. Det gör att du kan spara på uppvärmningen de timmar/dagar du vet att du inte kommer att vara hemma. Inomhusdelen av värmepumpen placeras högt upp på väggen.

Pris: Daikin Emura FTXG35J på 5,0 kW kostar ca 17-18.000 kr.

Ururu Sarara

Modellen för dig som vill ha allt-i-ett. Daikin Ururu Sarara luft/luft -värmepump klarar av att leverera både värme och kyla. Dessutom har den luftrenare, avfuktare och luftfuktare inbyggt.

Den kan helt enkelt skapa den perfekta luften för dig i ditt hem. På vintern, då luften är torr, kan du se till att den fuktar luften. När det är hög luftfuktighet på sommaren kan den avfukta luften för att undvika rötskador. Vill du ha ren och fräsch luft inomhus kan du slå på luftrenaren.

Pris: Ururu Sarara 42 för 140 m2 kostar ca 22.000 kr

Andra Daikin luft-luft värmepumpar är FVXS för golvmontering och FTXL för väggmontering. Så finns också Daikin Nordic som är en riktig storsäljare i områden med nordiskt klimat och som är relativt billig.

Stylish med Wifi

Daikin Stylish upphängd på uteväggen

Stylish FTXTA30/RXTA30 har en kompakt design och en matt, kristallvit yta. Defrostcykeln på denna modell är förbättrad tack vare att utomhusdelen hänger fritt.

Enligt produktbeskrivningen hos återförsäljaren ELON ska Stylish luftvärmepump ge värme även vid utomhustemperature nedåt -25 °C.

Luftflödet på inomhusdelen använder den så kallade Coanda-effekten för att distribuera varmluften bättre. Behöver du snabb uppvärmning finns en värmeboostfunktion.