Vaillant


I ett och ett halvt sekel har Vaillant varit en framstående producent av värmepumpar och utvecklat högeffektiva uppvärmningsmetoder. Trots att företaget inte tidigare varit särskilt välkänt i Sverige, strävar det nu efter att stärka sin närvaro på marknaden.

Detta initiativ drivs av att deras värmepumpar är särskilt anpassade för de nordiska ländernas stora temperaturskillnader mellan sommar och vinter. Vaillants produkter har flera gånger utmärkt sig som topprankade i oberoende tester.

Denna framgång kan tillskrivas deras högkvalitativa tillverkning, låga ljudnivåer och framför allt deras effektivitet. Genom att använda Vaillants effektiva värmepumpar kan du minska dina energikostnader, vilket gynnar både ekonomin och miljön.

Luftvärmepumpar i Vaillants sortiment

Med värmepumparna från Vaillant går det att värma huset men också kyla det på sommaren. Systemet kan även fixa varmvattnet och med koppling till app och smartahem-lösningar kan du optimera energianvändningen.

vaillant climavair luftvärmepump

climaVAIR är en serie med luft-luftvärmepumpar med olika modeller för olika värmebehov. Den billigaste modellen kostar kring 13 000 kr och har en effekt på 2,9 kW. I samma serie finns även pumpar upp till 7,2 kW.

aroTHERM är Vaillants produktserie med luft-vatten värmepumpar och kombinerar du den med uniTOWER får du en riktigt bra lösning för varmvatten till hushållet. COP-värdet är angivet upp till 5,4 och utomhusenheten för aroTHERM plus har låga 28 db(A) i ljudnivå.

aroTHERM luft-vattenvärmepump från Vaillant

Vaillants värmepumpar går att koppla till sensoAPP ifall du vill kunna styra värme/kyl i huset även när du är borta. En del använder lösningen för att sänka temperaturen mitt på dagen när familjen är på skola och jobb. Har du varit på semester och sänkt innetemperaturen kan du med appen ställa in en höjning lagom till att ni kommer hem.

Vaillants bergvärmepumpar

Det finns tre serier av bergvärmepumpar i aktuell produktkatalog hos Vaillant; geoTHERM, flexoTHERM och flexoCOMPACT.

geoTHERM bergvärmepump 40kW från Vaillant

geoTHERM perform är ett val anpassat för lite större värmeprojekt där möjligheten att kunna montera värmepumpar i kaskad behövs. Det går att få en maximal effekt på hela 624 kW med åtta enheter ihopkopplade. Återförsäljare: ComputerSalg

flexoTHERM är en värmepump som funkar bra till bergvärme och jordvärme. Den har ingen egen varmvattenberedare så vill du kunna lagra/värma varmvatten måste du köpa till en extra sådan eller koppla in den på en befintlig.

flexoCOMPACT exclusive bygger på samma värmepump som flexoTHERM men har en inbyggd, rostfri varmvattenberedare. Pumpen använder EVI-teknik för att alltid ge den mest effektiva driften med högsta verkningsgrad vid låga temperaturer.