IVTs värmepumpar och priser


IVT har ett komplett utbud för alla typer av värmeproduktion från olika värmekällor som t.ex luft, jorden, berget och solen. Priserna varierar beroende på modell och anläggning.

IVT luft-luft värmepumpar

IVTs luft-luft värmepump heter IVT Nordic Inverter och finns i tre modeller; KRH-N, LR-N och HR-N. Läs mer om IVTs Nordic Inverter luft/luft-pumpar här.

IVT Nordic Inverter PremiumLine KHR-N

En av få luft-luft värmepumpar som utlovar energisnål värme trots utetemperaturer ner mot -30 grader. Pumpen har stöd för underhållsvärme +10 C, vilket gör den lämplig även för fritidshus och garage. Enheten kan fjärrstyras via mobilnätet.

Pumpen kan ”vändas” och ge kyla istället om luften i huset blir för varm soliga sommardagar. Den har också luftrensning med en metod som kallas för Plasmacluster Ion. Reningen fungerar effektivt mot luftburna smittoämnen (virus, bakterier) samt mot avgaser och tobaksrök.

IVT har inga rekommendera priser på sina produkter online. I Energimyndighetens test av luft-luftvärmepumpar så kostade KHR-N pumpen 24 500 kr.

IVT Nordic Inverter LR-N

LR-N modellen finns i två utföranden som benämns 09 eller 12. Skillnaden är maxeffekt som värmepumpen kan jobba med.

Priset för IVTs Nordic Inverter LR-N ligger på ca 23 000 kr inkl. moms för den kraftfullare 12-modellen och låga 20 000 kr för 09:an.

HR-N för alternativ placering

Om du har elburen värme och vill sänka dina elkostnader kan HR-N vara ett billigt och enkelt steg. Pumpen är utformad som ett element, vilket gör att du kan plocka bort en radiator och sätta dit denne enhet utan att det märks visuellt. Du kommer dock säkert att märka det på lägre elkostnader för uppvärmningen.

Luft-vatten värmepumpar från IVT

IVT har idag två serier med luft-vatten värmepumpar; AirSplit och AirX.

IVT AirSplit 300 funkar som en fristående värmekälla men kan kopplas ihop med andra värmesystem.

Toppserien när det gäller energieffektivitet är IVT AirX som finns i en 400 och en 400S modell. Enligt IVT själva är den så pass effektiv att den kan jämföras med bergvärmepumpar, vilket är ovanligt för att vara en luft-vattenvärmepump.

IVTs bergvärmepumpar

I sortimentet av värmepumpar har IVT tre serier av pumpar anpassade för bergvärme; PremiumLine HQ, Greenline HE och Geo 600.

I varje modellserie finns det flera olika modeller som kan uppfylla behovet av uppvärmning. Lägsta priset hittar du bland Greenline-pumparna som har ett rekommenderat utpris på 86 600 kr (jan 2024).

IVT GEO 600 är superserien där du får den största energieffektviteten och rikligt med varmvatten. Prisnivån är högre och startar på 131 000 kr (jan 2024).

Frånluftsvärmepumpar hos IVT

IVT har också ett sortiment med frånluftsvärmepumpar som kan återvinna värmen som redan finns i huset. Modellen som de tillverkare och säljer just nu (2024) är IVT Vent 402.

Det finns elpatron i modellen men det är rekommenderat att komplettera med ytterligare en värmekälla som en luft/luftvärmepump för att hålla nere uppvärmningskostnaderna under den kalla perioden på året.